Historiken bakom Västergården Bryggeri AB:
Västergården Bryggeri AB är ett nystartat bryggeri mitt i Roslagen, strax utanför Norrtälje.
Hans och Ulrika Rosander, som sedan starten 2013 driver bryggeriet tillsammans med Marcus Lindgren. Alla tre har vi ett stort ölintresse och genom åren druckit och nyfiket testat många sorters öl. En dröm har varit att kunna brygga och producera egen öl, som vi med stolthet kan stå för. En del av nyfikenheten har även varit att bemästra alla tre alkoholkategorier, lättöl, folköl och starköl samt att kunna tillföra något nytt till marknaden.
Sist men inte minst att få arbeta och verka närproducerat med närhet till kunderna, detta gör att transportkedjan blir kort vilket i sin tur är det bästa för både öl och miljö.
Vi vill verka för en god ölkultur, och därmed kommer vi även att utveckla olika säsongsöl utöver de befintliga sorterna i sortimentet.
Västergården Bryggeri AB
Bryggerianläggningen:
Bryggerianläggningen hos Västergården Bryggeri AB är importerad från Österrike och håller en hög internationell klass. All utrustning håller högsta kvalitet, detta för att fösäkra sig om att slutresultatet blir det bästa möjliga. Bryggeriutrustningen är speciellt tillverkad för Västergården Bryggeri AB och är levererad av LABU, vilka har en lång erfarenhet av att tillverka och leverera utrustning till bryggerier runt om i hela Europa.
Läs mer om LABU här >>
Labu bryggeriutrustning
Kylrummet och maltkrossen:
Bryggeriets kylrum med en fullskalig klimatanläggning ligger vägg i vägg med bryggeriets tappcentral. I och med att temperaturen i kylrummet håller en jämn temperatur kan vi leverera ett kvalitativt öl.
Maltkrossen har vi placerat i ett närliggande rum, då det dammar en hel del vid krossningen. Detta i anslutning till vårt malt-
och kornlager.
Västergårdens jästankar
Honungen som vi på Västergårdens Bryggeri AB använder i våra produkter är lokalproducerad i nordöstra Roslagen att stenkast från bryggeriet, och levereras av NYBYS BIGÅRDAR (Tel: 0176-23 20 33).
Nybys Bigårdar
Västergården Bryggeri AB anlitar Diablito Graphics.
Diablito Graphics ansvarar för den grafiska profileringen.
www.diablito.se
Diablito Graphics
Västergården Bryggeri AB | 761 75 Norrtälje | Tel: 070-5803857 | info@vg-bryggeri.se


web design: diablito.se